veckoslut..

äntligen är det v-lut. har aldrig väntat så här mycket på ett v.slut som jag nu har gjort. inget speciellt skall hända mn man har ledigt. man får sova länga, inte behöva komma hem sent från skolan, man får bara bara hemma.:)

Imorgon skall jag ändå på julkonsertsövningar till skolan till 11.15. Det är ändå inte så värst faligt. Sedan på kvällen kommer jag att åka till Betania på US samt fira Biancas 18-årsdag:) Många av mina vänner har detta år fyllt 18:) Väntar tills jag själv fyller:)

Söndagen kommer jag bara att vara hemma. kanske mina syskon med familjer kommer och hälsar på. Min bror kommer också hem imorgon. På onsdagen åker han till Barcelona 3 veckor på jobbresa. jag väntar ännu på min födelsedagspresent ;D

Nu skall jag snart börja gå och sova eftersom det blivit lite lite sömn denna vecka.

Ha ett skönt veckoslut:)


mvv06-07

Midvinterveckan i Sibbo. De kommer bli bra. Man får tid att träffa människor och man har tid med Gud och med allt annat skoj:) Ta er tid och kom dit. Åtminstone för nån dag:)

                                                                                                                                                     

skön låt!

Halleluja, vi älskar dig Jesus

Vi är här för att prisa dig
Vi är här för att sjunga kärlekssånger till dig
Allt vi har vill vi ge till dig
Bara du ska äga våra liv

Halleluja, vi älskar dig Jesus
Halleluja, vi hyllar dig vår kung
Halleluja, vi ärar och tillber dig
Du är underbar!

Allt vad anda har ska prisa dig
Allt vad anda har ska ge dig ära
Med allt vi är så vill vi lova dig
Vi vill dansa, dansa inför dig!

En helt härlig lovsång som jag sjöng för första gången på Action i Fila i Hfors detta år! Måste bara sätta den hit så att alla skall förstå hur mycke jag älskar Honom! Han som dog för mig, han som dog för dig:)

snart...

...e de jul. okei kanske inte riktigt ännu men tiden går fort. Idag har jag varit till skolan för att öva till julkonserten. Vi övade första gången med anna vår sång och samtidigt första gången tillsammans med bände. De gick väl helt ok. Sen blir de julfest och julafton. Efter de kommer midvinterveckan:) oj vad jag inte skulle orka vänta till dess. okei jag har sagt att de inte e så roligt att de e i sibbo mn på samma sätt så känns de helt bra att de e så nära. De kommer att vara 2 lovsångsteam. ett som Maria Åsvik leder. Maria har varit ett år på hillsong i Australien och studerat lovsång,tror jag. De andra lovsångsteamet kommer att ledas av Elna Romberg. Jenna,alltså Elnas syster,kommer att vara med i ett och Christer,Jennas pojkvän kommer att vara med samt Christers bror Natte. De blir no så bra så bra:)kanske fler kommer vara med som jag känner. vem vet?   

Man kan redan anmäla sig till MVV på www.fmu.nu. Här finns också annan info om midvinterveckan samt om annat också. Kolla igenom sida, fastän du inte tänker anmäla dig!!

Nu skall jag gå och ta emot mina gäster. Ha en skön lördag!

födelsedag

så var man äntligen 16 och inte en liten 15åring. Hur det är att leva som en 16-åring kommer vara roligt att se:) I alla fall tror jag att de kommer bli bra:)

idag hade jag en helt vanlig skoldag fast jag började först 12.30. nåh, for till skolan för att äta och sedan hade vi bara flash. ååh va de kan vara svårt!! nåh, på måndagen va de supersvårt och det har nog n redan blivit lättare. Får se hur det slutar!:)

Nu>till butiken och fota. Nisse gav som läxa åt mig att fota en fotorulle, d.v.s. 36 bilder som jag sedan imoron själv kan framkalla. Skall se hur det går.

Senare är det Greyn Anatomia. De är egentligen en väldigt bra serie:)
Ha en skön kväll!

ny vecka.!

nu ha en ny vecka igen börjat! jag har börjat i en ny skola. skolan jag nu skall gå i de följande 6 veckorna e Prakticum i H:fors. Media-linjen rättare sagt. Idag var en rolig dag. Går på samma klass som Emilia:) Idag hade vi flash och foto. Foto verkar vara roligt å liksom de varkar vara något som jag behärskar men flash har jag ingen aning om. Men no ska de väl gå bra:)

I flashen skall vi göra en kort film,typ 1-1.5min.
I foto ska vi göra något fotoprojekt. Man får själv välja vad man fotar,var och hur. har inte ännu bestämt mig,men jag fick en vanlig Nikon kamera idag som jag skall fota typ 36 bilder me till torsdagen. De hör kanske lite till mitt fotoprojekt. jag har tänkt fota människor som  rusar på inne i stan;) hu de nu sen blir?

Imoron e de en vanlig skoldag. å på kvällen e de samling i prästgården.

Nu>> Äta lite

Ha de jättesuperbra:)Kom ihåg att be:)
Välsignelse!


lite mer HD:)

jaa-a nu ska jag skriva en lite mer utförlig skrivelse om HD06

Fredag:
Vi startade fårn Nickby ca 16.45. Vi hade två bussar från sibbo eftersom vi var kring 80pers. Jag var vid församlingshemmet typ 16.20. då var redan sören, filippa, teresa, tina, å några till. Då kom ena bussen. Då måste vi fara ti den. Den andra bussen kom lite senare så Lukke, Calle, Inen, Nicke ja de lite äldre for alla i den bussen så då va de typ bara sören, jag, anna, jossu å några till som var av de "äldre" i vår buss.
 Vi stannade i Linnatuuli, tror jag de heter. Där var oxå borgå-borna, som vanligt. allti när vi far ti HD å stannar där så e dom oxå där.  När vi var framme fick vi veta att vi sku sova i jumppa-salen så då va de bara att snabbt gå dit för att få ett ra sovställe. Det fick jag oxå. I hörne. Skönt att man får madrasser, tunna, men ändå madrasser. 
 Nästan genast när jag kom in genom dörren till skolan så såg jag Jenny. Hon kom sne oxå och sova i jumppa-salen. Efter det gick vi och äta; Jenny, Sören, Calle och jag. Efter det var det den första samlingen.
 Vi fick vara med på HD-Awards. De va helt roliga videon. Efter samlingen var det mässa i Kaleva kyrka som btw e helt supermäktig. Människa kom fram-mässan som televiserades. jag tycker om den mässan.
Efter mässan fick man bara chilla. De va skönt att få träffa människor man inte sett på länge. Träffade Mia, Emilia, Alex.

Lördag:
Väckning kl 08.00 men människor gick och duscha 06.00. man blir aningen sur när de inte ens kan stänag en dörr försiktigt utan måst smälla den för fullt:(  När vi skulle gå och äta morgonmål så såg vi me Jenny att de va helt sjukt lång kö, men då såg vi plötsligt Calle och Lukke i kön så vi hoppa in där;P
Efter morgonmålet var det sjung in och morgonandakt med närpes församling. Den av jättefin. MEn orkar inte just nu skriva vad den handla om. Efter det var de äntligen verkstäder. HD Podcasting. I den verkstaden fick man välja mellan video,foto och radio. Jag valde radio. Det var helt kul:)
 Sen var det lunch. Sen var det igen samling på eftermiddagen. Och efter det verkstäder. Nu hade jga Googla Gud med Moschi. De va helt bra och intresant!
 Sen fick man välja om man gick på förbönsandakt, teaterbubbel eller trappsång. Vi valde ingenting utan satt bara i cafeét och chilla.  efter det midadg. vi sku fara ti hese, men vi orka int så vi blev bara i cafeét och sitta. efter middagen en till grej att välja mellan. Denna gång, höstmöte, ljuständning eller open stage. Vi satt fortfarade i cafeét, sören, calle, jenny, lukke,emilia å sen kom ika oxå dit. 
 
Sen var det kvällssamling som började med sjung in. Det var oxå konsert med Llama Inc och måst nog säga att trots att det inte e min musiksmak så va dom faktiskt suveräna. Dom spela helt sjuukt bra:)
Efter det kvällsbit och sen BONGO!! De var nog kul:)

Efter det började vi ännu tala med Natte. han berätta om Afrika grejjer och hur han haft det där. Vi tala nog tror jag över en timme:) Men det var bara roligt att träffa honom. Jag hade talat typ en gång jättelite med honom på MVV å sen kom han ihåg mig, eller han sa sådär att no ha vi ju nångång träffats;) Nph, men vi talade nu tills klockan var typ lite före 1 å sen kom Alex å sa att Natte int sku borda få hålla oss vakna utan hellre borde försöka få oss å sova;P nå vi gick nog snällt sen me Jenny. Men min mage var helt sjuk å nej, jag hade ingen magsjuka men jag hade bara skratta så myki när Natte berätta allt möjligt roligt:) han e så rolig:) å söt;D 

Söndag: 
Väckning klockan 08.00. De va tungt att stiga upp då. Sen packade jag å efter det och äta. Sen var det allra sisat sjung in på HD06. Lite moronjumppa och sen en musikal med Pargas svenska församling. Den var bra men alla eller åtminstone jag och min kompisar blev lite otåliga mot sute och önskade bara att den sku ta slut. ! Men den var bra!!
 Efter det gick vi till kyrkan på Gospelmässa. Jenny, Natte och jag gik dit tisammans och hade de tråkigt så vi satt bara å rita typ hela mässan igenom. förutom då när gospelkören sjöng eller när de va bön. Annars så va de mera Agriak-storyn vi fick höra av Natte +att vi ritade en jättefin bild:) Ni e nog bra ni:)<3
 Vi gick lite tidigare från mässan eftersom vi var så hungriga med jenny. Natte gick oxå tidigare men det var eftersom han sku vakta aulan i skolan där vi bodde.

jag ringde Natte före vi for om vi sku kunna ses men de han vi inte. han ringde och sa att han stod vid matsalen och då hadd vår buss farit för typ 5minuter sen, så det blev inget hejdå eller en kram. Men det får bli någon annan gång. Han kommer ju på MVV:) Senast då ser jag honom:) 

Sen var det bara hemfärd. jag halvsov nästan hela vägen. Det var bra att sitta bredvid Calle eftersom han hade en dyna så kunde jag sova mot den å han kunde sova mot den oxå:)!


De var HD06!! Nu kan jag inte vänta till nästa:)!!

förvirrad!

så va provveckan slut för min del å ingen provvecka för mej före först efter julen. fick idag ut mitt matta-prov. de ble en femma. inte så bra mn inte underkänt i alla fall. å de va efter HD ja skrev de så de e helt bra att int få underkänt. +att jag aldrig kunnat matta egentligen. Får en 6 på betyge för att jag varit så aktiv..hmm..aktiv? nåh, int tackar jag nej aldrig mot ett högre vitsord än vad mitt prov resulterade i.
min material baserade uppsats fick jag ut som 7½i vitsord. Helt nöjd e jag nog. Mitt biologi-prov gick så upp åt skogen som de bara kunde gå. fick en 6. Så ingen 9 på betyge för mej, int. hoppas ändå på en 8.:)

Nu har jag ledigt resten av veckan. fast så ledigt blir de nog inte. imoron(onsdag) ska ja ti PRG å träffa anna där vi ska planera våra samlingar som vi skall börja ha varannan torsdag. Imorgon skall jag antagligen till Prakticum för att diskutera min läseordning. på torsdagkväll ska ja ti finska församlingens ungdomskväll. anna, lukke, marit å kanske sören och kalle kommer oxå:)

Har börjat tänka ifall jag skall hoppa av gymnasiet. Vet inte alls om det är min grej! Mina prov går inte bra och hellre skulle jag gå i prakticum på medie-linjen eller sen skulle jag vilja flytta till Österbotten för att studera där. Men gymnasiet vet jag nog verkligen inte om det är min grej. Mamma sade att jag inte skall göra samma misstag som min bror gjorde, han ´blev student och sen började han med att gå i ekenäs på nån bygggrej men nu e han bilmekaniker. Å han trivs så bra me de! Mamma sade att om jag inte orkar med gymnasiet så skall jag inte pina mig igenom de heller. Men nu skall jag gå en period i prakticum och se hur det är om jag trovs där bättre eller om jag ändå skall försöka klara gymnasiet!?

Oj, vad Han bara finns i mina tankar. Tänker hela tiden på Honom. De sku va så skönt att veta att jag skulle kunna berätta allt åt honom och kunna krama honom. Men det kan jag ju inte.
 Vad tycker du? Förtör det mycke en vänskapsrelation om den andra får veta att man har lite starkare känslor för den andra? Dessutom om man inte kännt varandra så hemst länge heller..?! Vågar jag ta chansen och berätta åt honom mina känslor eller borde jga hålla dem inom mig? Hjälp mig snälla nån!!

Jenny, Lukke och Natte på HD06:)


Jenny, Lukke och Natte på HD06:)

Här är en bild av dem som jag umgicks väldigt mycke eller ganska mycke på HD och som är jätteviktiga för mig<3:)
 En av di bässta på HD:) Natte va de otroligt roligt att träffa och få höra historier om Afrika, dit jag själv hela tiden önskat att få åka:)

HD06

bilder finns nu i mitt fotogalleri:) å fler bilder fårn hela HD finns på mickelsson.net. Länken dit finns på Linus Mickelsson nere på min sida samma sak med mitt galleri:)

måndag

dagens låt: bleak feat.ana johnson-fate

jaha så va provveckan slut för min del. inga prov mera för mig, först efter julen tror ja..;)

Idag hade jag matematikprov. Det gick inte alls bra. Borde ha läst mera. Men när jag bara satt å tänkte på Honom å sen så kunde jag inte alls koncentrera mig på matten. onödigt va de ju kanske att sitta å tänka på honom å få en 4i matta när de int ändå säkert blir nåt!:(

imoron bara provkommentar å sen träffa Anna-Stina:) henne ha ja int sett på lääänge.!

sen har jag ledigt en vecka;) ska ti prakticum nästa period å deras period börjar först på måndagen. Måst ändå fara dit denhär veckan å diskutera min läserordning.

Nu ska jag mail till hon som e ansvarig för media linjen å fråga när jag skall komma dit.

HD:)

jaha så va HD06 över. roliga minnen finns det bara kvar + låtar å bilder ;)

Träffade Natte som jag hadd så roligt me. Han e en fin, trevlig och snäll typ. Afrika grejjerna va i "inspirerande"hmm....hu man nu ska tolka de;D bananöl, tomat lök å gräs;) 
i kyrkan hadd vi de int någo tråkigare, satt å rita å tala. Den blev nog så vacker:)<3 Vi gjorde den me Jenny, Natte<33 Dom e så fina:)

sen påvägen hem bestämd vi att vi någa ungdomar på prästgården skall börja ha ungdomskvällar som e lite mer seriösa. Liksom int någo va som in å va som e out utan mera bön, bibeln, samtal och bara vara. De e nog någo som de sku behöva finnas mer i Sibbo. tror  faktiskt att anna å jag ska planera lite denna vecka. 

Nu>>matta. hoppas ni alla har de super:)
Guds välsignelse:)  

an I'm off..

...to HD! vi startar från nickby typ 16.30. Då bär det av..:) De ska bli så roligt att träffa all man inte träffat sen förra HD och att träffa nya människor:)

Idag hade jag dessutom biologi prov. Det gick väl sådär. mitt essäsvar var kanske inte riktigt så bra som de kunde eller borde vara mn jag hoppas att jag ändå får lite poäng för de!! för övrigt så hade jag på onsdagen fysik-prov. De gick oxå sådär. Hoppas att jag får en 6 eller 7. då skulle jag vara nöjd.
På måndagen har jag matematik-prov och tisdagen skulle jag annars ha ledigt mn man måste komma till skolan för provutgivning och kommentarer. De e nog dumt de:(

Nästa vecka borde jag oxå hinna åka till Prakticum för att gå igenom min läseordning.

Nu på HD måste jag komma ihåg/hinna intervju Frida lite till för artikeln. 

Har någon en nikon d50 eller d70 till salu för ett billigt pris tar jag gärna emot ;)

Dagens låt: Ikirouta-etsin turvaa 

Ha de ett skönt veckoslut och sköt om er:)!

prov..

idag hade jag inget prov men jag var ändå till skolan. Ia,alltså modda läraren var till skolan ifall man ville ha hjälp att skriva en mat.bas.uppsats så fick man fara dít. Jag for dit och det var nog till stor hjälp.

Skrev just så långt jag var färdig på min artikel till KUMMIN. bara typ 4000 tecken å de ska vara typ 6000+-1000. så måst ta och fråga frida lite på HD!

idag var jag igen till min mommo och äta. min kusin från sverige var också där. likaså min andra kusin och moster. mommo hade lagat så god mat.! 

jag ar också fått färdigt min material baserad uppsats, men nu är det BARA att skriva rent den. +att jag borde hinna läsa biologi. Jag borde måsta få bra i de!!

sen borde jga också hinna packa för HD:):) oj, vitsi, vi e liksom typ 87 stycken från sibbo som ska dit:)

Nu>>biologi,mat.bas.upps.renskrivning och köpa vinterskor!

sonjas dag

Dagens låt: Mariah Carey-All I want for christmas is you

Idag åkte jag till skolan för att skriva ett fysik-prov. Hmm..hur det nu sen gick vet jag nog inte.knappast så bra. 
när jag kom hem gick jag till mommo och äta. där väntade jag sen att mamma sku komma och hämta mig. Medan jga väntade så skrev jag lite till på min KUMMIN-artikel. Deadline e 10.11 men allti bättre att skriva den före de blir allför stressigt. Dessutom måst jag se hur mycket jag har före HD att jag sedan där kan intervjua Frida ännu. Jag bara hoppas att den blir bra. Linus va ju och fota så bilderna blir åtminstoen bra:) Han e no en snäll vän och en bra fotograf:)

Sen efteratt jag kom hem stack vi(mamma å jag) nästan genast tibax till nickby. Jag skulle till tandläkaren. Nu får jag inte använda min tandställning eftersom att jag håller på och få en visdomstand och de e helt uppsvullet. 

Nu kom jag för en liten stund hem, och hui va de e kallt. Man kan int tro att det redan e 1November. 

Nu skall jag skriv lite på min artikel sen är det nog lite biologi och material baserad uppsats som gäller:)

ha de bra och kom ihåg att Be:) De hjälper alltid!
  

RSS 2.0