Suomi and party

Jag kom till Finland för en vecka sedan, sent på kvällen. Under den senaste veckan har jag varit till Borgå och vaktat pojkarna några dagar men sedan har jag försökt ställa till med fest här också samtidigt. Jag har haft underbar hjälp av Minna och Staffan :) De är guldvärda. !!
Imorgon gäller det!! Studentsången borde jag ännu lära mig, sedan ska här hemma ännu fixas och sådant men jag tror nog att det blir bra ändå. Har också fått kallelse till olika inträdesförhör så det är också skoj :) Men först ska vi avklara festen och sen orkar jag börja tänka på proven igen. Nu ska jag fortsätta göra något vettigt :) 




                                                   Alesha Dixon-Breathe slow

Veckan som gått

Igen har det gått en vecka sen jag senast skrev. Jag har nog haft tid men har inte bara orkat. Veckan har inte varit så bra. Pojkarna har varit lite jobbiga men jag tror det kan bero på att vädret har varit ganska dåligt också. Det har regnat typ hela veckan, men speciellt idag .Idag har det regna hela dagen och idag nu när vi kom hem på kvällen så kunde man inte ens köra för fullt för det var så mycke vatten på vägen och mera kom det bara.
 Idag på eftermiddagen åkte Tim,daniel,benjamin och jag till cheshire oaks, ett stort shoppingcentrum för att möta tiina. Där gick vi först och äta och sedan hann vi gå en liten stund omkring före de stängde. Jag hittade en jättefin klänning som jag skulle kunna ha på studenten men det fanns inte i rätt färg. Imorgon far jag kanske till Liverpool eller Southport för att se. Nåndera blir det säkert-har inte bestämt mig ännu vart.

Här kommer några bilder igen:

Top/klänning som jag köpte förra veckan. Fastnade genast för att den var rutig!!


Nya sommarskor-jättebekväma!


Förra veckan då vi var till Liverpool var vi till en nudel-bar Wagamama . Jättegott fastän det var en utmaning att äta med pinnar men jag kommer vara en mästare före jag kommer hem!


I centrum av Southport, brevid huvudgatan finns en vacker park. Där finns bl.a. denna fontän.


Men hit var vi idag! Chershire Oaks Designer Outlet!


Alla små husen brevid varandra utgjorde en cirkel, med parkering i mitten. Det ser ni på bilden ovanför.


Lord Street and shopping

Har idag varit in till Southport, tar typ 15 minuter med buss. Spenderade hela dagen där med att gå i olika butiker, och bara se mig omkring. De var jättefint väder idag förutom en liten regnskur, men vem bryr sig nu om det?
Handlade några böcker och ett par skor,paraply och en top/klänning, eller vad man nu vill kalla det, från Primark. Typ H&M i finland men jag gillar dom här kläderna bättre och den är ganska billig.
Här kommer lite bilder från dagen, och kanske lite andra också.


Vårt hus. jag bor på tredje våningen där ni ser tre små fönster.


Birkdale var byn.


Del av gågatan och Primark.


Jag på M&S (Mark&Spencers) café. Åt en cheese-ham toast. Jättegod!


turist

Idag var jag till lokala bibban och skaffade ett bibbakort, som går inom hela distriktet. Det var kul och sedan har jag sett mig lite omkring i byn-kanske jag på vslutet åker in till Southport och gör lite shopping. I byn var jag en total turist då jag gick med kameran i högsta hugg. men jag måste ju dokumentera var jag riktigt bor så att jag kan lägga upp lite bilder. Gör kanske det senare. Nu ska ja gå å se vad pojkarna håller på med.
Talk to you later :D


Rummet










Idag har Daniel varit hemma eftersom han är sjuk så jag har bara varit hemma med honom idag. Tim har nog också varit hemma. Tim jobbar ju som sagt hemifrån, då när han jobbar och det kommer vara så att jag skall hämta Daniel ungefär halv 12 från skolan, och sedan hämtar vi tillsammans Benjamin ungefär 1500. Sedan när Tiina kommit hem från jobbet, har jag ledigt men det är ganska chillit eftersom Tim ändå är hemma så det är skoj.
Idag har det igen varit tråkigt väder. Regna och blåsigt ganska mycket. Hoppas att det snart börjar bli bättre. Skall nu någon dag börja gå och kolla lite byn och sånt.

Birkdale

Nåja, nu sitter jag uppe i tredje våningen i mitt nya hem. I Birkdale. en trevlig liten by som har allt vad man behöver. Jag har ett ganska fint rum och skall lägga upp några bilder då jag fört över dom till datorn. skall också fota huset och lite omgivnig så ni har någon bild av var och hur jag bor. familjen är jättetrevlig och pojkarna är trevliga fastän lite busiga ibland. men så skall ju småbarn vara.

Hörs senare!!

Auschwitz och Birkenau samt Majdanek

Kom igår hem från en 9 dagars lång resa;Tyskland-Polen-Litauen-Lettland-estland-finland. sammanlagda kilometrar blev 2700 km :) Snyggt tycker jag. Orsaken till resan var ju koncentrationslägren; Auschwitz och Birkenau samt Majdanek. Det var otroligt att se lägren med egna ögon, och då måste man komma ihåg att dom är väldigt bra restaurerade.Det tog nog hårt på oss alla att se allt som vi såg men samtidigt tror jag nog att alla som kan skall åka dit och se det med egna ögon för att förstå historien lite bättre, för att förstå det fullständigt kommer vi nog aldrig att göra. Om du vill läsa om vår resa dag för dag så kan du kolla vår reseblogg som vi hade. Här kommer lite bilder:


Vårt hotellrum i Berlin. Hut anlände vi 4-tiden på natten.


Olympiastadion i Berlin


Öst och väst-Berlin


Birkenau


Arbete befriar - så var det dock inte!!


800 000 par skor finns sammanlagt men 200 000 e bara utställt här.




Här är alla offrens aska kvar!

RSS 2.0