välkommen hösten

Egentligen förstår jag inte mig på studentskrivningar. Tänk att en dag skall kunna påverka vart du kommer in, till vilken skola och vilken linje.Det är nästan för mäktigt dehär med studenten. och så stressar den ju människor också. Höstens skrivningar närmar sig och jag inser att all tid jag har talat om att "jag borde nog läsa nu" har gått till spillo och istället får jag bara snabbt läsa igenom böckerna och hoppas på frågor inom de områden där man kan flumma och använda sina egna erfarenheter. Nåjo, finska å geografi gäller nu på hösten!!

Nu är det också verkligen höst. Så kallt inomhus att vi nästan borde börja elda, men kanske inte ändå. Tänk vad sommaren fick snabbt och mycket av den tiden regnade det ju också. Få dagar var riktiga sommardagar. Jag tackar Gud för en underbar sommar då jag har fått träffa nya människor från andra kulturer, resa och sprida budskapet om honom, och för alla arbetsdagar och lediga dagar jag har fått uppleva. Jag har också fått lära mig så mycket nytt om livet och om mina medmänniskor :)

På hösten händer det massor, bl.a. bröllop i Sverige samma helg som det är skivinspelning så de måste jag bestämma vilket jag väljer, action, 18-årsdag och mycket mycket mer!! Jag tror att Gud har en speciell plan för denhär hösten och speciellt för ungdomsverksamheten i församlingen! Jag ser framemot att se vad han gör i våra liv :)
Så jag säger bara; Välkommen hösten!!

tiden

På ett underbart bröllop var jag på förra helgen i Kronoby. Ise&Miko :)
 Ise och Miko i kyrkan :)

Skolan har börjat också. Förstås vill man inte börja vakna omkring 6 igen, men no har man en väldig tur att få gå i skola. Ibland börjar jag bara tänka på alla de som skulle vilja gå i skola men som inte har möjlighet till det. Någon sade också att när vi går i skola,får bra vitsord, och bara finns där i skolan så kan vi sprida lite Jesus där också.Vi kan ära Honom med våra betyg! Ja, de är nog skoj att igen få vara i skolan. Ända jag egentligen stressar för är studentskrivningarna och speciellt geografin. Jag känner mig sååå osäker och har en känsla att jag inte kommer att klara det,trots det hoppas jag på det bästa. finskan hoppas jag att också går bra!

Just nu är det Os som pågår och nu har äntligen friidrotten börjat så nu följer jag med lite det också! :)
Till Sverige åker jag antagligen i början av oktober, men inget är bestämt ännu. Har även fått en "inbjudan" att åka till Holland, typiskt bara att de kommer nu när skolan jar börjat och när jag inte har möjlighet att ta ngt xtra ledigt.Men jag hinner ännu :) 

Nåjo, skall gå och fortsätta vara mamma och se lite på OS :)  

tiden går fooort

jaha, nu är det snart fredag-igen en gång. tiden går så fort just nu. Pieksämäki var helt suveränt :) fick den äran att komma hem med Edith och Jenny :) de är två riktigt fina tjejer!!
Efter lägret har jag inte egentligen hunnit jobba så mycket. Idag jobbade jag men det är typ enda dagen. På tisdagen var jag första gången å köra. Det gick riktigt bra, och jag och läraren var nog riktigt nöjd också.
Imorgon bär det av mot Kronoby via Karleby. På lördagen gifter sig Ise&Miku :) Jag vet inte riktig tännu när jag kommer. Jag skulle vilja komma redan på natten mellan lö-sö, men annars kommer jag på dagen på söndan. Får sii!!

Ha en trevlig helg!!

RSS 2.0