3D och skrattdosen

Hade igår en trevlig kväll. Först träffade jag Katja över en kopp kaffe och lite senare gick vi på bio tillsammans. Vi såg på Step Up 3 i 3D. hade aldrig förut sett något i 3D förr så det var ju spännande bara med det. Tyckte det var superbra och själva filmen var också så bra. gilla verkligen all dans och det där att man inte själv behöver tänka. Så skönt.


Jag tyckte det var bra :)

När vi sedan stod utanför bion och pratade om allt möjligt så kom det två äldre män till oss.. "Int råkar ni ha sett en lite hund, som är svart men har ljusrött huvud?" -Nä, tyvärr. "Ja, så den har inte sprungit och blivit under bilen eller något.." -Nä, den har nog inte sprungit här. "Ja, den sprang sidu in i cittaren och köpte hårfärg och färga huvudet ljusrött men ni har inte sett den då" - Nä, ingen hund har sårungit här. "Ja, men ser ni den så säg att den kommer hem, den har en oäten maskkur som väntar.. förresten så kan ni säga att den ringer den har nog telefonen med sig"- Okej, vi ska göra de :)

det var dagens skrattdos vi fick då :)


Stadsrundvandring

Nu blir det Stadsrundvandring för oss gulisar.. det är väl tänkt att vi ska hitta omkring här i vasa och att vi ska lära känna både stan och varandra lite bättre. Just nu är jag ganska trött så skulle helst av allt bara lägga mig och ta en tupplur, men tror att det nog kommer bli riktigt bra och roligt så jag far nu ändå med. det är ett bra sätt att lära känna dom nya klasskompisarna och att samtidigt planera vår gulis.. Vi ska alltså som klass vara ett lag och representera ett land.. men det tar vi en annan gång. Nu ska jag börja laga mig färdig :)
Vi hörs senare.

first day of "school"

Första "skol"dagen är över. Skola med sitationstecken för att det inte är en skola vi går i utan ett universitet ett fakultet. Väldigt viktigt enligt lärarna. kommer säkert ändå att i fortsättningen använda ordet skola ;) Mycket info har vi fått och vi har även blivit indelade i mindre klasser. På min klass endast en bekant och henne träffa jag på lunchen idag för första gången, resten var obekanta för mig på min klass. men kände förstås några andra klasslärarstuderande som tyvärr blev på andra klasser, men kanske bra så lär man känna nytt folk :)
Vi har som sagt fått mycke info och mera blir det nog resten av veckan. Ikväll var vi dessutom på Oliver's Inn (mera känt som Ollis) och chillade med varandra och med tutorerna.


Tänkte kanske du och då ta bild på min lunch.. Många har ju dagens outfit, men kanske jag skulle ha dagens mat. Nä, det vara bara en tanke som slog mig och jag gjorde ett försök. Kan nog hända det blir första och sista gången, men ändå. Idag åt jag alltså pasta och fiskbiff, gurka och egenlagad gräddfilssås.

Nu ska jag nog börja gå och sova, tror det blir en lång dag imoron också!!
ha det så bra!

I vasa

Igår anlände jag till vasa med den bästa. Vi packade ut ur bilen tog det bara lugnt. Insåg förstås hur ensamt det kommer bli, åtminstone nu här i början, men trösten fanns på plats så behövde inte vara ledsen länge. G åkte tillbaka till dragsvik på eftermiddagen så sen har jag försökt få tiden att gå genom att gå till butiken,packa upp kläder och försöka fundera vad jag skall göra imoron. Lätt har det nu kanske inte varit, om jag skall vara ärlig men tror det blir bättre bara skolan börjar och jag får något att göra om dagarna och kanske träffar nya människor samtidigt. Annars vet jag inte vad jag gör. Nu skall jag försöka få någon netti-tv att funka med mitt internet men annars titta på en film som jag har på datorn.. Fick förresten elektricitet idag på morgonen och internet och funka med hjälp av mamma respektive bror.

Nu börjar jag mitt liv i Vasa och det blir spännande,intressant och nytt bara det kommer igång!!

sista veckan

Idag åker jag upp till Vasa. Har inte riktigt ännu packat men det skall nog fixa sig :) Sista veckan på det sättet att skolan börjar på tisdagen, så jag stannar i Vasa och har det ledigt på måndagen. men sen kommer jag säkert hem om två veckor, om inte redan nästa veckoslut. grannflickan har konfirmation då-men får se om jag kommer ner då eller inte.. :)
Var en kväll till skolan här och se hur man bygger en gärdsgård, och annars har jag träffat kompisar den här veckan och tagit det lugnt.men nu ska jag börja packa.

See you on facebook or in vaasa.

skön dag

Idag blir det kaffe med en kompis. Har inte sett honom på några fyra månader så jag tror att vi hade mycket att catcha up :) Adde och jag hade det riktigt trevligt idag igen, och vi sov till och med idag så det var riktigt skönt också. Nu orkar man igen .


Bilden är en helt random bild som jag tog när jag var till Högholmen i början av sommaren. Lejonen är så fina men stora! :)

Varför?

Varför är mamma på jobb?
Varför har vi skinkfrestelse?
Varför vill inte du bli sjuk?
Varför sitter du där?

Bland annat dessa frågor och många fler har jag fått besvara idag. Har alltså idag varit barnvakt åt Adde,3 år, eftersom han var sjuk och inte kunde fara till dagis. Har ju vaktat alla tre barnen förut så vi är nog riktiga bekanta, men E och C var ju idag i skolan så därför var det bara Adde och jag på tumis. Imorgon fortsätter jag min karriär som barnvakt. Varför?

några livade dagar :)

Nu är det söndag igen och jag körde just min kära G till tåget.Han skall tillbaka till jobbet alltså. For förra torsdagen dit för att hälsa på honom till brigaden, samtidigt passade jag på att träffa på en annan kompis där och på fredagen medan grasse jobbade så for jag hem till Iselin och Miko för att äta en underbart god frukost. Jag har inte ännu på dessa två åren som dom bott där åkt hem till dem för att hälsa på så nu tänkte jag att jag skall försöka få det att gå ihop. och så gick det! Fick äta nybakade semlor, ny fräsch vinbärssaft och jordgubbar-ett lyxigt morgonmål!!


Iselin och jag for iväg och simmade vid en liten sjö. Vattnet var 23 grader varmt. Jättehärligt.


och vi cyklade med dessa fina cyklar. det kallar jag riktig sommar ute på landet.


På lördagen hade vi huset fullt av barn och vuxna. inget speciellt-endast en vanlig lördag, ungefär. här mikke och jag :)


En lite team-update

Har inte skrivit något mer om sommaren. Svårt att sammanfatta hela sommaren i ett blogginlägg.. Kan ju säga något smått ändå..
Människorna var jättehärliga. Både eget team men också alla som vi träffade i alla länder och i alla städer. Intressant att få veta mera om kulturen och landet genom att prata med människorna och observera dem. Gillade väldigt mycke de kroatiska teamet och kändes bra att ha dem med oss i en vecka i Bosnien.
Konserterna var alltid en utmaning, men också jätteroliga. Speciellt i Bosnien, i Bugoino sista veckan med alla underbara barn som var där varje dag och varje kväll. De finns fortfarande i mitt hjärta.
Växte som jag ganska mycket och lärde mig nya saker om mig själv och om Gud. Det var kanske också meningen att man skulle göra. Är jättetacksam att jag fick möjligheten att åka med!!
Jag har lagt upp ganska mycke bilder på facebook, så tror att jag skippar att sätta här några..
Mostar i Bosnien var en underbart fin stad, omringad av fina berg och jättevarm stad!!
Matilda och jag blev teamets "gå på stan"-tjejer. Nästan varje gång vi hade möjlighet så tog vi oss en sväng på stan för att se oss omkring och upptäcka nya saker. Här är vi vid bron där första världskriget bröt ut, mera känt som Skotten i Sarajevo.

My place i Vasa

Har alltså varit med ett flyttlass till min nya fina lägenhet. Har mest bara de stora möblerna där och måste ännu hämta mera småsaker och sådant, sen börjar det nog bli riktigt fint!!
Mitt badrum är nog egentligen helt stort ändå :)


Köket blir till höger och sängen ser man lite av till vänster...


Lägenheten är riktigt ljus och fin och tror att jag nog kommer trivas riktigt bra där!!

RSS 2.0