om helgen

Tibax från skären kom jag idag och jag ville nästan inte lämna den. Vilken härlig ö, så fridfull och lugn. Svartholmen. Där firade jag midsommaren och hela helgen. Tänk att det finns så fina människor. Jag är glad att jag fick träffa alla, men det var en person som jag verkligen är så tacksam för att jag fick snacka med henne fastän det inte var några djupa diskussioner så gillade jag det:) Johan,Eva och Reino predikade och mest fastnade det något i huvudet på mej ur Johans predikningar speciellt sista dagens och Reinos predikan. Fast annars så kändes det nog som att jag inte riktigt fick något ut ur undervisningen eller lovsången men ändå var det så härligt. Tänk vad underligt.

En sak som fastnade i mitt huvud ur Reinos predikan. "Idiotsäker". Jesus dog på korset för oss. Så idiotsäkert:)

Kutless- Hearts of the Innocent

Efter helgen är jag hurja trött. Jag gick tidigare än de andra och sova igår men ändå är jag nog nästan lika trött som om jag skulle ha vakat lika länge som dom;)

Vineyard- He knows my name





Midsommar

Trevlig midsommar till alla som läser detta! själv spenderar jag den ute på Svartholmen och jag hoppas det blir roligt. Vädret verkar vara fint och varmt! Var idag och plockade jordgubbar till jobbet. Sammanlagt fick vi ca 15liter. oj vad goda dom är:) 

Kram till er alla och ha en trevlig helg!:)
 

missionshelg

denna helg har jag varit på Missionsfest till jakobstad. Temat för detta år var Dela liv. Det gjorde vi, men vi delade mycket mer. Bl.a. delade vi ton och skoj, glob, kunskap, väg och ord. Jag deltog som "Furaha"-medlem vilket betydde att jag inte hann med så mycket vanligt program som jag skulle ha velat men jag trivdes nog och fick ut så mycket av det jag deltog i. 
 Jag anlände redan på fredagen till festplatsen och deltog då i välkomstsamlingen. Musikgruppen Sorta deltog med dans och musik. De är en grupp från Ryssland och delade lite rysk musik med oss. 
 Senare den kvällen var det dags att "dela tro" i Jakobstads kyrka. Det var en ekumenisk missionskavalkad där några missionärer, som jagobstads församling stöder fick berätta något kort om sina jobb. Anders och May Wikström,Ida Sandberg och några till berättade intressanta historier och minnen från sina missionsfält. 

Lördagen kom efter en natt med lite dåligt med sömn. Vi hade en musikworkshop med barnen där vi delade skoj och ton medan de vuxna delade väg. Vi hann sjunga några låtar och leka en lek från Botswana. Sedan var det dags för oss att börja öva inför konserten på kvällen och gudstjänsten på söndagen. Jag gick på ett ungdomsprogramm och det var verkligen bra. Vi såg en videosnutt från Libanon där människor kort berättade om hur det är att vara kristen där och sedan såg vi en liten ideo som ungdomarna i Jakobstad hade gjort. Anders och My berättade lite vad SAT-7 handlar om och vad de sysslar med. Sedan fick vi höra en kille berätta m hur han kommit till Finland fårn Australien med UMU(Ungdom med uppgift). Det var spännande att höra.  Till sist bad vi för Anders och May, för killarna som spelade några låtar, för Carre som har hand om villagelife, för en man som kommer från Rumänien och knappt kan engelska och inte svenska eller finska heller men som nu är i Finland. 
 På kvällen hade vi konsert tillsammans med jakob Gospel. Jag fick bara en sån känsla att sjunga gospel. Det var en så välsignad kväll. Vi gjorde oxå ett besök till Korv-Görans :) Ett måste om man är i Jakobstad enligt Sofia.
 Denhär natten var vi fler som sov i prästgården och endel använde gardiner som täcken och trummpåsar som dynor. jaja,furahor är lite speciella;)

Söndagen kom och det blev radierad gudstjänst och sedan bar det av hemåt. Bussresan var rolig. Vi sjöng igen i bussen, hade roliga diskussioner med busskusken och samtidigt lite släktutredningar. 

Missionsfesten 2007 var en underbar fin fest och hoppeligen blir den lika fin i Pernå nästa år!  

Cecilia och Pasi

idag skall vi på min kusin, Cecilias bröllop. Hon och Pasi vigs i Tammerfors domkyrka kl 16.00 och efter det blir det någon lite fest. :) Vilket fint väder det är idag. Verkligen. Vi åker med två bilar;mamma,pappa,håkan och jag. Staffan,Minna,Noora och Veera kommer med egen. Ska bli så skoj med bröllop. Det är länge sedan jag senast var på ett :)  

en liten pojke

blev igår(fredan) faster till en 3740kg och 51 cm pojke. :) Skulle så gärna ha velat fara å hälsa på dom igår til sjukhuset, men man får inte p.g.a. noroviruset dom har där.. daniel har nu blivit storebror:) Fjärde gången jag blev faster och de e så skoj:)

yesyesyes

Hey!

Sommarlovet har börjat och jaa-a en res-saknad har jag fått men det fixade mamma och jag idag då vi bokade biljetter till Italien till 14-21.7:) Jag är så otroligt glad!! Vi kommer besöka Colosseum,Petersplatsen,Vatikanen och andra fina,spännande och historiska platser. Första gången vi reser så långt,faktiskt är det första gången för mig. Mamma har varit i Italien förut men då bara i norra delen. Nu kommer vi spendera en vecka i centrum av Rom och lite utanför.

jaja,skall inte pina er med resan. Jag lovar att ni kommer få höra om den fler gånger till :)

Denna vecka jobbar jag som hjälpledare på en kokkurs. Det är nog roligt, men just nu är jag ganska flunssig. Har lite stegring, jätteont i halsen och huvudvärk. Sedan kommer jag att jobba på trädgården som jag jobbat på nu under våren och på barnläger skall jag agera hjälppis. Några andra läger har jag inprickat i kalendern. En hektig sommar alltså, men det är det nog värt.   

Nu ska jag fortsätta och skriva en artikel.

Later

RSS 2.0