British Army

Jag joinade nästan brittiska armén igår.. men bara nästan. Igår firades British Armed Forces Day här i Souhtport och helt by accident så råkade jag yra mig över till parken med allt program . Det var motocykel show, polishästarna hade en egen lite uppvisning och sedan var armén med alla sina olika områden representerade, röda korset och mycket mycket mer. Det var en rolig liten tillställning. :)


Nice pyramid. Dehär gjorde massa andra fina grejer. En av de coolaste var när fem killar körde igenom eld.


Jag med hästarna i bakgrunden.


Baretten måste prövas!!


Musik fick vi också höra


Suddig men bevis på att deras lastbilar går enligt finländsk princip. Ratten är på "rätt" sida :)

Cykel i stan

Tog idag cykeln till stan, eller nästan dit kom jag för när jag var påväg så började det regna så mycket att jag bestämde mig för att komma hem tillbaka och byta kläder och sedan ta bussen till stan iställe. Det var också ett mycket säkrare val eftersom här borde man cykla i kanten av bilvägen och speciellt i korsningarna s¨å vågade jag inte gå över utan stod istället och väntade i flera xtra minuter för att gå över. Bestämde mig för att jag visst ibland kan ta en cykeltur hit eller dit men inte in till stan eller något. Kanske när jag blivit fullständig säker på trafiken så vågar jag kanske lite mer :)


Nu är det friends som gäller!!

xxx


Week with happenings :)

Under senaste vecka har jag gjort en hel del. Förra söndagen var jag till metodistkyrkan här i byn. den verkade vara helt bra men i en annan metodistkyrkan lite längre bort verkar det finns fler ungdomar och mer aktiviteter och det var dit jag var på onsdagen på deras ungdom-n-chill-kväll :) Har också fått några nya vänner och bekanta. Så nu trivs jag väldigt bra. På onsdagen då jag for till metodistkyrkan på Leyland så såg jag även en pingstkyrka. Jag funderar på att fara dit på söndagen. Det skulle vara hur roligt som helst, tror jag. Dit tar det med buss ungefär 15-20-minuter. :)
 
Dessutom har vi köpt en splitterny Mercedes-Benz med sittplatser för 6 pers. Den är hur fin som helst. En i R-class, för er som vet något om detta ;)

Idag har jag bakat bananmuffinsar, och fixat mat. Dessutom gjorde jag här tidigare i veckan pannkakor och igår hade vi en liten picnic tillsammans med pojkarna i lekparken :)

Nu är det äntligen veckoslut men jag vet inte riktigt vad jag skall hitta på. Det är Summer fair i skolan(typ som vårfest), och sedan har pojkarna simmskola och dessutom kommer det en designer hem hit för att lite hjälpa Tiina att möblera och sånt. Tror att jag skall åka in till stan och om det är fint väder göra ett nytt försök att fara till Pieren, för på måndagen var den stängd då jag och gänget kom dit. Får se hurudant väder det är och vilket humör jag är på.

Liverpool

Idag tog jag tåget, för första gången, in till Liverpool. Jag gick hela dagen där och var en fullständig turist med kartan och kameran i högsta hugg. :) Jag såg jättefina byggnader, GB största katedral, Chingatown och förstås Liverpool-One (shoppingcentret) där jag nog har varit till ett par gånger. Jag handlade inte egentligen någon, förutom en kakform och en ice-cream scoop :) Jättebra att ha i framtiden! Det var dessutom lättare att åka tåg än vad jag tänkte och hittade också ganska bra i själva stan. Stötte också på en familj från göteborg, visst är världen liten?! :)

Här kommer lite bilder från idag:


My stop.


Här fanns world Museum, Central Library och Walker Art Gallery


Lite Italien-stil. Visst?


Welcome to Liverpool!


GB: s största katedral. Arkitekten har även designat alla röda telefon-koppin i england. ;)


och här har vi Chinatown :)



Midsommar

Trevlig midsommar allihopa som firar det! Här i england firar vi inte men trots det har familjen åkt till Tiinas syster och skall vara där hela v-slutet så jag har time of my own i hela 2 dagar och får alltså ha huset helt för mig själv. Riktigt skönt, fast lite tomt känns det nog nu när jag endast har hunden som sällskap. Vet inte om jag skall gå ner till byn lite senare eller inte. Får se. Jag måste åtminstone ta ut hunden, så då kan jag kolla hur läget ser ut i byn. Imorgon blir det antagligen lite äventyr i Liverpool och sedan skall jag se vad jag hittar på att göra. Tror det blir en riktigt rolig helg, fastän jag saknar er alla där i finland <3 :)

Have a nice midsummer och fira lugnt !!

sick

Har varit lite sjuk-tror det beror delvis på att det i flygplanet förstås finns massor med bobbor och att jag gick i bara t-skjorta och kjol på lördan och söndagen. Förra natten sov jag ändå nästan 12 timmar och kände mig bättre under dagen men nu på kvällen blev jag lite sämre igen. Får se hur det ser ut imorgon-för då kommer flyttlasset så då är det välan ganska kaotiskt. Men no ska de nu väl gå. Pojkarna har varit busy busy med sitt nya lego som dom fick på söndagen och B fick först idag färdigt ditt å D har ännu ganska mycke kvar. V-slutet får jag vara ensam hemma, för resten av familjen åker till tiinas syster och firar lite midsommar. får se vad jag hittar på. kanske stan ena dagen å shoppa och stranden andra dagen. :) Hur som helst så blir det nog bra. Om 3 veckor och några dagar kommer Håkan och mamma på besök. Awesome!!

Tillbaka

Planet landade igår 15 minuter för tidigt och vi möttes av ett varmt Manchester. det var faktiskt supervarmt igår på kvällen ännu 9-tiden på kvällen. :) Idag lyser solen också redan , men å andra sidan så är klockan först 9 på morgonen så vädret hinner ännu ändra men vi skall hoppas på det bästa att vi får en varm och fin sommar. :)

Idag åker vi kanske till Liverpool One-ett shoppingcentrum, och sedan skall vi även hämta hem hunden från sin semester :)

Det ni, vi hörs senare!

RSS 2.0