så va de förbi...

action talar jag visst om. Höstlovet kom och gick och action med detta.
Underbart säger jag bara. De va så otroligt på fredagens konsert med Ian&Lucy Fisher. Otroligt bra predikan. Jag bev bara så glad. På lördagen var det en hel lång dag. På förmiddagen hade jag lite annat program, men på eftermiddagen befann jag mig igen i fila. Daniel Stenmark hur otroligt bra talar inte han då? Han var suverän och lördagens kvällsmöte var i en klass för sig. :) Så glad över att träffa alla österbottningar, både nya och gamla. Roligt också att träffa nylänningar. :) Söndagens predikan var också bra av Kenneth Grönroos samt av Daniel. Stannade hela action07 fastän jag bara tänkt vara fre-lö :) Så kan det gå. Men de e jag så otroligt glad över. Rent ut sagt e jag lycklig. men egentligen vet jag inte varför;)
Tack till alla som var med på denna action :) Ni e alla så otroligt viktiga!! :)
Hoppas att kontakten skall hålla med dem jag nu träffade och att de skall kunna byggas upp till en livslång vänrelation:)

flummel och höstlovplaner

(WARNING ganska onödigt och långt inlägg  om allt möjligt flummel!)

har haft en kort skolvecka eftersom vi har höstlov i hela 2 dagar, torsdag och fredag och det skall bli så skönt att ha lite xtra ledigt. Veckorna har varit ganska så överstressade med långa, sena kvällar, tidiga morgnar, långa skooldagar och massor skolarbeten. Måndagen var relativt lugn,men tisdagen var fyrdubbelt värre. Jag hade en uppsats som skulle lämnas in idag(onsdag) som jag inte ännu på tisdagen hade börjat på. Jag hade visst funderat olika idéer och sådant, men inte riktigt hunnit sätta mig ner och skriva och planera. Så uppsatsen skrev jag på tisdan, genast efter att jag kom hem från skolan. Efter att uppsatsen var klar så bar det iväg till Helsingfors där vi som i skolan går kursen "English Conversation" skulle gå på "Helsinki University Debating Society:s"  debatt kväll där en känd man fårn England berättade grunderna för debattering och lite regler och vad man skall tänka på före man börjar debattera. Det var skoj, men när jag på kvällen var hemma kring 22 så var jag otroligt trött.
 Efter Helsingfors-resan skulle jag ännu skriva färdigt ett Geografi-essä svar som skulle lämnas in senast 24.00 på tisdagen. Lyckligtvis hade jag börjat tidigare och hade den nästan färdigt. Så med den blev det inte SÅ sent.
Med andra ord en lång,stressad tisdag.

Idag har det varit en betydligt lugnare, roligare och på alla sätt en trevligare dag! Sista dagen före höstlovet började och dessutom slutade jag 14.00 idag. Lätta ämnen, och hela skoldagen gick snabbt och sedan var jag redna påväg till frissan. Klippte endast mina toppar och fick en snygg fläta också lagad. Nöjd med det alltså.

Jumppa var det också idag. Det enda jag kna säga om det är Skönt!

I helgen blir det ACTION i stan. Kommer antagligen vara där på freda kväll å lörda eftermidda/kväll, men allt kan ju ändras ännu. Skoj tror jag ändå att det blir och jaa-a skönt. En Åbo-flicka kommer vara där:) skojskoj..

Imoron ledigt ja. skall hjälpa min moster med datorn coh kamera och bilder. :) De blir nog bra De e mitt dagsverke.
fredagen far jag antagligen sedan på dagen till stan för att se ifall jag sku hitta nå intressant i butikerna och sedan ->fila.sku va skoj med lite sällskap. anyone?? :)

jaja,flummel,långt och totalt  onödigt inlägg men jag orkar juh inte ta bort allt som jag har skrivit så nu får ni bara stå ut med de;)

Ha de bra!! Kramar

Arne Alligator och kalas

Efter en rätt så jobbig skolvecka är det skönt att ha lite ledigt. Igår gjorde jag inget speciellt. Jag hade ju planera att fara till Galna Dagar, men det blev inte av så istället var jag med mamma och handlade. 

Idag har jag gjort riktigt lite på lite skolarbeten. Jag har också hunnit vara på en konsert tillsammans med mina syskonbarn,Daniel och Noora och mamma var förstås med. Vi var och lyssnade på Djungeltrumman; Arne Alligator. Konserten var bra och salen var nästan fullsatt. Tänk va roligt att igen gå på barnkonsert;)  

Imorgon skall vi kalasa. Min storebror fyllde 25 på torsdagen, så lite kalas skall det bli hemma hos oss.
Nu skall jag bestämt städa lite och sedan blir det lite mer skolgrejjer som står på listan.


Trevlig helg alla! :)


Lista

Kopiera texten och skriv in dina egna svar!

  1. Vilken tid gick du upp I morse? Klockan ringde 06.19, men jag steg upp först kring 07.00
  2. Diamanter eller pärlor? Båda är otroligt fina på sina egna sätt. Diamanter har jag i örhängen.
  3. Vilken film såg du sist på bio? Jag tror det var "Dreamgirls" eller "The Holiday"
  4. Favoritprogram på TV? Grey's Anatomy,ER,Desperate Houswives
  5. Vad åt du till frukost? En semla och jordgubbssaft
  6. Vad är ditt mellannamn? Beatrice
  7. Vilken sorts mat gillar du mest? Jag gillar nästan allt
  8. Vilken sorts mat gillar du inte? Jag äter helt enkelt inte kåldolmar eller sniglar o.dyl.
  9. Vilken chipssmak gillar du mest? Äter inte ofta chips, men när jag äter så är det nog mest estrellas onion-smak
  10. Vilken cd gillar du mest just nu? Lyssnar mest på youtube och på enskilda sånger på datorn
  11. Vilken bil kör du? Jag kör ingen bil ännu
  12. Favoritmacka? Beror på. Ibland äter jag mörktbröd och ibland ljust bröd 
  13. Om du fick åka vart du vill, var skulle du åka då? Nu skulle jag vilja åka till Afrika eller Australien. Papua nya Guinea och Indien skulle inte heller sitta fel
  14. Vilken färg är ditt badrum?Beige,kanske lite mer mot riktigtriktigt ljusgul
  15. Tar du gärna på dig? Min storebrors skjorta. Den är hur ljuvlig som helst att ha på en kall höst- och vinterkväll
  16. Var vill du bo när du pensioneras? Det är ännu långt dit, så så långt har jag inte ännu hunnit tänka
  17. Bästa födelsedagen? Har nog ingen speciell. Alla brukar vara super, men jag tror att det säkert är en ganska så speciell känsla på 18-årsdagen 
  18. Favoritsport? Dans,jumppa,gång och simmning men det går förstås i perioder.
  19. När fyller du år? Den 15 november
  20. Är du morgon eller kvällmänniska? Jag är nog lite av båda:)
  21. Husdjur? Mina två katter, Rölli och Nalle 
  22. Någon spännande hemlighet du vill dela med dig? Kommer inte på just nu..
  23. Vad ville du bli när du var liten? Popstjärna eller liknande.
  24. Favoritchoklad? Marabou eller Fazers vanliga.
  25. Favoritblomma? Rosor
  26. Vilket datum i kalendern ser du fram emot? 2.11 :)
  27. Vad är det längsta från hem du varit? Italien
  28. Favorittidning? Har ingen speciell favorit, det finns så många bra.
  29. En liten grej som du verkligen njuter av? Att vara i goda vänners sällskap. Sitta inne framför brasan,läsa en bok och äta lite choklad i en mörk höstkväll. Det finns inget bättre. Nästan i alla fall.


 


nya tag

ojdå, det har blivit en tid sen sist. mycket har jag hunnit med.

Körveckoslut i Tallin.helt underbart. Så skoj att igen få träffa människor som jag senast sett på körlägret i augusti. Härlig gemenskap,skratt,tidsbrist,nya kontakter,varmt väder,sköna sängar och härliga sånger,kortspel,frånvarande,snabba,mycket gående,gudstjänst och Guds närvaro,bön. Det var mitt senaste veckoslut :)

Skola har jag också sysslat med lite grann. Projekt å sånt är nu på gång. Modersmål-projektet skall handla om slaveri. Intressant att läsa lite mer ingående om det. verkligen. så fel det var mot alla människor.så orättvist. ofattbart.otroligt.

Musik-projektet skall i sin ur handla om finsk-schlager. helt ok och intressant att läsa lite om det, eftersom jag inte riktigt är så insatt i de;) De skall nog gå bra.

Café på lördagen i betania i sibbo. 19-23.. kommer antagligen att bara åka in en dväng och sedan hem. Men gå du dit!!

Biologi-prov på måndagen. så på veckoslutet skall jag läsa..

Nu känns det som att klockan skulle vara kring 20.00.. konstigt..

förretsten skall du lyssna på kanye west-stronger. superbra sång.

Igår var jag också på jumppan. så otroligt skönt, men ack så sjuka ben jag har. nu är dom ändå inte lika sjuka som dom var efter första gången;)

Men nu skall jag ringa en kompis och sedan får vi se vad jag hittar på.

RSS 2.0