God Jul!

Tänkte skriva en liten julhälsning åt alla som läser min blogg. Jag har den senaste veckan försökt baka,städa och pynta inför julen. Jag hoppas jag har lyckats. Idag är det julafton-men iår bryter vi traditionerna.I 20 år har vi ätit julmiddag hos min moster här i byn, men inte iår.  Vi äter julmiddag här hemma iår med min gumor&gufar(moster&man) samt mommo. mamma,pappa,håkan och jag är hemma.

Min bror var här med sin familj och åt julgröt på förmiddagen och kring en 4-tiden borde gästerna börja komma. 
Det blir vanlig julmiddag med lådor,skinka,kalkon,sillsallad och allt det som hör till! Jag har inte riktigt någon julkänsla, eftersom det inte finns någon snö, men det skall jag nog ännu få medan vi äter. :)

Jag vill önska er alla en riktigt god och fridfull jul!!  

Bal 07.12.2007

Vi firade i skolan med bal att Finland fyller 90 år.

 Jag i skolan  Annika och jag  en till bild av mig

Julsnack

 Trots att jag i början på denhär veckan skall ha färdigt två arbeten kan jag ändå glädjas och hoppas att veckorna och dagarna skall gå snabbt. För jag räknade idag ut att jag totalt har sju dagar skola kvar, julfesten medräknat. Skönt med endast två prov i provveckan: religion och filosofi. 

Tänk att julen snart är här. Jag lyssnar redan för fullt på julmusik och har redan en längre tid druckit glögg. Jultårtor har jag dock inte ätit. Det hinner jag nog med! Har redan gjort en hel del julkort, och idag satt vi med mamma i nästan två timmar och pysslade lite medan vi lyssna på Carolas nya skiva. Julklappar skall jag också snart börja köpa. Det är alltd det samma arma problemet vad man skall köpa åt alla. Egentligen skulle man kunna stöda missionen genom att köpa en get eller liknande och ge det som julklapp eftersom skåen är överfulla med saker man inte ändå använder, men jag tror i alla fall att jag satsar på något traditionell;)

Third Day- Oh, come all ye faithful helt otroligt bra spelad av bände och en helt härlig låt!


kläder, planer och lillajul

Lillajul firades i helgen, dock inte så stort. Lördagen gick åt att Noora och Veera var här från tidiga morgon till sena kväll. men skoj var det. på kvällen var jag på KU:s samling och uppträdde med två låtar tillsammans med Putte och My heart will go on tillsammans med Matilda. Söndagen gick åt till födelsedagskalas, igen en gång.

På fredagen var jag också och handlade. Handlade bl.a. klänningen som jag skall ha på balen. 

 Funderar att matcha den med sjalen,från Italien som jag fått låna av min moster

På fredagen är det bal på skolan. Har aldrig varit med om det förr, men hoppeligen blir det bra. 

Nu skall jag fortsätta skriva lite på min bok-rapport för imorgon har jag lite bråttom. Först skola, sedan frissa och genast därefter möte i Helsingfors. Hinner inte komma hem på dagen och är antagligen hemma kring 21-tiden. Sedan väntar ännu läxor mig och ja,får se vad jag hinner få färdigt idag och vad jag försöker hinna med imorgon.  

RSS 2.0