vårkänslor

idag har det varit en riktigt härlig dag med tanke på vädret. Det var riktigt varmt och skönt att vara ut och gå. Jag lyssnade ju ändå på bra musiks om höjde känslan ännu mera.
Måndag var det idag ja.. riktigt okei skoldag. Inte så tung. Tyska,hissa,matta,enkka,tecka. Låter tungt men inte egentligen. Imoron betydligt lättare ändå. Matta och enkka.

Idag har jag annars en ganska lugn vecka, inte som förra. ;) Dom som hört vad jag gjorde då, vet säkert vad jag menar;) Bara imorn kanske till stan och på fredan ti borgå.

jaja.. nu ska ja fortsätta skriva lite på artikeln och sen blir de natinati:)

Snart e de EC!! har dock inte riktigt bestämt mig helt om jag åker eller inte. Provveckan är ju så typiskt genast efter påsken men kanske de fixar sig:)

En stressad men lärorik vecka

Jag har haft en ganska tung vecka, denhär veckan. På måndagen var det bara allmänt en tung skoldag som det alltid är.


 Tisdagen gick redan betydligt bättre. Skolan var riktigt trevlig med dubbeltimme matte och dubbeltimme enkka. Efter skolan stack jag in till hesa för att träffa min kompis Christer. Han e så otroligt fin människa. Jag bli alltid på gott humör när jag ser honom :) Förutom att jag träffade honom, såg jag också Ruslanas från Idols. Jag skaka riktigt hand med honom; ) Jag har alltid gillat hans sångröst men trott att han är lite vad heter de..? Nåmen att han tror att han är bäst och alla gillar honom. Fastän jag bara talade med honom en jätteliten stund och inte ens sade mycke åt honom, men jag märkte att han verkligen är en fin människa. Han har blivit kallad så mycke onödigheter, och jag tycker att alla måste få en ny chans. Låt honom vara, för han är en intressant och riktig person.


 Idag var det en verkligt tung dag. 10-16. Historia först, jag har börjat bli riktigt bra. Börjar kanske ändå ta efter min bror som hade 10 i alla historia prov, förhör ja allt man kan göra för att få vitsord. Sedan var det engelska, det är också riktigt roligt. Matte förstår jag mig verkligen inte på. Så underliga uppgifter att nej huhhu.. nåmen jag måst kanske ta lite hjälp av min kompis Jimmy. Han hjälper gärna(?). ;) och han e bra på matte.


 Imorgon, torsdag, slutar jag redan klockan 12 så jag åker in till stan för att sedanta mig till Brändö och hälsa på i gymnasiet där. Sedan åker min kompis och jag in till stan, fikar. På kvällen går vi till svenska teatern och ser på Eftersvett.


 Fredagen blir, troligen lika intressant som alla dagar. Efter skolan sticker jag med några andra kompisar till en gemensam vän i Borgå. Där skall vi bara vara, sjunga singstar, baka muffins och diskutera.

 

 Veckoslutet kommer jag att spendera min tid på jobbet. På lördagen är det också KU:s lördagssamling här i byn, jag bor i.  En countrymusiker, från Sibbo kommer att uppträda. :)  Jag tror att det blir en intressant kväll. Läxor kommer också att göras på veckoslutet.

 

Ha en skön fortsättning på veckan!


Sonja   


ledigt

idag har jag haft ledigt. det har varit riktigt skönt, trots att jag suttit framför datorn en hel del, men jag har diskuterat med vänner å bekanta så de så..

Jag sov sent idag, vilket var riktigt skönt då jag har varit trött nästan hela veckan. jag tycker jag var värd att få sova idag.
 Igår var jag till vår huvudstad, med några vänner. Vi gick till FORUM när det var priscirkus där, det tog slut idag. Det ända jag köpte var ett par solglasögon,likadana som nina har. Dom köpte jag från H&M så de var ganska billiga.  Efter det åkte jag genast till ungdomssamlingen. ina pratade igår och de va riktigt bra.

Imorgon e de söndag, vilket betyder att det nog är läxor som gäller,tror jag. Skall försöka få de gjorda. Lite har jag gjort idag och mattan hann jag räkna på timmen så ingen läxa i det heller. Bara hissa och tyska:) Historia är egentligen ganska intressant. Just nu går vi igenom Gustav Vasas söner och vem blev kung och vem som lät döda vem.ganska intressant e de nog om man riktigt tänker efter. Åtminstone tycker jag det.

Nästa vecka ser ganska lugn ut, förutom att jag kanske skall träffa Anna-Stina.:) Men annars e de riktigt lugnt. Det skulle vara roligt om jag skulle få/kunna ta sånglektioner. Det skulle vara så skoj:)

ha en skön lördag:)
Kramar//Sonja 

Utmaning

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mera information.



1. Jag sjunger hela tiden..har ingen betydelse om jag är i skolan,hemma,är ute och gå, i bussen- ja, var som helst.

2. Jag bor ganska långt bort från någonslags civilisation. Jag bor 16 km från "centrum" i kommunen jag bor i. Mitt på åkern och mitt i skogen.

3. Jag sitter tyst. Jag brukar sitta tyst, medan andra omkring mig talar. När jag sedan får muntur kan jag tala hur mycket som helst, förutsatt att jag är intreserad och insatt i ämnet. 

4. Jag gillar väskor och skor. jag kan varje gång jag är i någon butik eller liknande se på väskor eller skor. Det har ingen betydelse om det är lopptorg eller någon riktigt dyr märkesbutik. Skor och väskor skall jag ha:)

5. jag brukar fotografera-fastän det inte blir bra. Jag gillar att fotografera. Människor är alltid roligt, men några helt obekanta fotar jag nog inte. Mitt tankesätt inom fotografering är att man måste öva för att bli bättre-liksom inom allt.

6. Jag tycker faktiskt om att vara i skolan. Alltid är det ju inte så roligt, men vad skulle man göra om man inte går i skola och får en utbildning. Mina vänner träffar jag också där så då är det ju självklart att jag gillar att vara där:)


Jag utmanar:
Jossan
Nicolina
Jontte
Kira
Daniel
Annika

Underbar låt

Hillsong- Came to my rescue

falling on my knees in worship
giving all i am to seek your face
lord all i am is yours

my whole life i place in your hands
god of mercy humble i bow down
in your presence at your throne

i called you answered
and you came to my rescue
and i want to be where you are

my whole life i place in your hands
god of mercy humbled i bow down
in your presence at your throne

i called you answered
and you came to my rescue
and i want to be where you are

my life
be lifted high
and our world
be lifted high
and our love
be lifted high

i called you answered
and you came to my rescue
and i want to be where you are

Ny hemsida

Kyrkpressen har fixat sig en ny hemsida. www.kyrkpressen.fi Där kan man logga in, skaffa sig en blogg, läsa nyhetsartiklar samt diskutera över aktuella nyheter. Jag rekommenderar att ni kollar in sidan:)

Idag hade jag det roligt i skolan med nina och annika.. jag ids inte säga mer detaljerat men skoj hade vi;) 

Nu skall jag åka hem, äta lite mockarutir och sen tror jag det blir lite läxor som bör göras.. O.C komemr det också idag:) 

Ha en skön kväll!!
Kramar 

smått och gott

Mycket har hänt sen sist.. Jag har varit i skolan, mått jättedåligt.. inte liksom magont utan mer liksom psykiskt.. eller kanske inte så heller.. äh, jag vet inte. Roligt har jag ändå haft, då Jossan och Fia hälsade på: ) Dom är båda så jättesnälla och fina!! Förutom att dom hälsade på på US tyckte jag att det var bra. Det var roligt med lite nya lovsånger, fastän de va lite spänt före, då vi som skulle leda inte riktigt kunde låtarna och så. Men med Gud fixar allt sig: )  Anna. Jimmy. Benja. Albert. Fia. Jossan. Vad skulle denna US varit utan dem?

 

Jag var till tandläkaren, men hon hade inte tid att fixa min tandställning, så jag skall i slutet av månaden igen dit.. blääh.. jag gillar nog inte att gå till tandläkare..! men det är nog viktigt ändå..;) 

 

Min kompis mår inte bra.. och jag vet inte hur jag skall hjälpa henne.. Det är svårt.!

  Above all powers above all kings
Above all nature and all created things
Above all wisdom and all the ways of man
You were here before the world began

Above all kingdoms above all thrones
Above all wonders the world has ever known
Above all wealth and treasures of the earth
There's no way to measure what You're worth
 
Crucified laid behind a stone
You lived to die rejected and alone
Like a rose trampled on the ground
You took the fall and thought of me
Above all
 

Just var det Melodifestivalen. Det var andra chansen. Sonja Aldén- För att du finns och Sanna Nielsen- Vågar du, vågar jag kom vidare till finalen nästa lördag. Jag gillade Sannas låt. Den är tuff på nått vis. Fast jag gillar no egentligen alla låtar. Det finns något bra i alla dom. Tror jag.  Imoron skall jag på jobb, igen. Fast jag tror det blir en riktigt kort dag. Noora, min brordotter kommer kanske hit imoron och henne har jag inte sett på läänge..! Hon är så bra, på alla sätt;)heh.. 

Nu skall jag, tror jag börja gå och sova. Imoron vakna ganska tidigt,jobb,hem,läxor och sedan kanske det blir Amazing Race: ) 

ha det bra alla:) Ta hand om er:)
Kramar 

 

RSS 2.0